Lečenje:
 
Biljni Preparati:
Pridruži se...

Prevod:


Prevod na Makedonski Jezik  Prevod na Slovenski Jezik  Prevod na Ruski Jezik

Prevod na Engleski Jezik   Prevod na Francuski Jezik  Prevod na Nemacki Jezik

   

Najprodavaniji Proizvodi:


CORDIPHYT se koristi za pročišćavanje krvnih sudova od plakova

Statistika Sajta:


Zdrav čovek ima na hiljade želja... bolestan samo jednu jedinu da mu se vrati ZDRAVLJE ... Priroda je najbolji doktor jer čovek je deo prirode stvoren u njoj kao u majci a majka ko svaka majka voli svoju decu...


Bolesti kod Ljudi - OSTEOPOROZAOsteoporoza je poremećaj gubitka koštane mase, a tipičan je za žene u postmenopauzi, te može uzrokovati frakture. Do bolesti dolazi kada osteoklasti napadaji i razgrađuju kost, a osteoblasti nisu u mogućnosti da je potpuno obnove, kao što je to u normalnim okolnostima slučaj.

Oblici bolesti

Koštana masa se izgrađuje u mladosti i tokom doba spolne zrelosti. Količina koštane mase se ustaljuje oko tridesete godine, a nakon četrdesete se postepeno gubi (do 1 % godišnje). Postoje dva osnovna oblika ove bolesti. Prvi oblik bolesti javlja se kod žena oko pedesete godine u menopauzi. Posledica je sniženja nivoa estrogena, ženskih polnih hormona. Drugi oblik osteoporoze, tzv. senilna osteoporoza, javlja se oko sedamdesete godine kao posledica slabijeg metabolizma kalcijuma u starijem dobu.

Zastupljenost

Gotovo svaka četvrta žena starija od šezdeset godina boluje od osteoporoze. Podložnije obolijevanju su žene koje su rano ušle u menopauzu, ili su im hirurški, pre 45-te godine, uklonjeni jajnici. Postoje i drugi činioci koji doprinose obolijevanju: nizak rast, neuravnotežen menstrualni ciklus, anoreksija, alkoholizam i pušenje.
I muškarci mogu oboleti od osteoporoze, a najčešći je uzrok alkoholizam. Bolest može podstaknuti i gubitak testosterona.

Prevencija

Kako bi se sprečila i pravovreno lečila, preporučuju se lekarski pregledi u toku kojih lekar može oceniti navike pacijenta, moguće smetnje ili pojavu osteoporoze u porodici. Najpouzdanija metoda otkrivanja osteoporoze je koštana denzitometrija, odnosno merenje gustine koštane mase.
Osteoporoza se može sprečiti, a i sve uspešnije se leči.


BILJE TOŠIĆ
Naselje Dimitrije Tucović br.3
35000 JAGODINA
PIB :102136739
Matični broj: 61732772

Informacije na Telefone:

Srbija 035/8-222-684, 064/20-46-007
BiH +387 (0)66/988-960
Crna Gora +382 (0) 68 326-874

Naša e-mail adresa je: fitoterapeut@gmail.com