Lečenje:
 
Biljni Preparati:
Pridruži se...

Prevod:


Prevod na Makedonski Jezik  Prevod na Slovenski Jezik  Prevod na Ruski Jezik

Prevod na Engleski Jezik   Prevod na Francuski Jezik  Prevod na Nemacki Jezik

   

Najprodavaniji Proizvodi:


CORDIPHYT se koristi za pročišćavanje krvnih sudova od plakova

Statistika Sajta:


Zdrav čovek ima na hiljade želja... bolestan samo jednu jedinu da mu se vrati ZDRAVLJE ... Priroda je najbolji doktor jer čovek je deo prirode stvoren u njoj kao u majci a majka ko svaka majka voli svoju decu...


Bolesti kod Ljudi - ANEMIJA


Crvena krvna zrnca
Anemija ili malokrvnost je oboljenje krvi koje nastaje zbog nedostataka crvenih krvnih zrnaca. Ovo oboljenje može da ima veoma ozbiljan uticaj na život obolelih osoba.


1 Uticaji na telo
2 Uzroci
3 Simptomi
4 Dijagnostika
5 Lečenje
6 Reference
7 Literatura
8 Spoljašnje veze

Uticaji na telo

Krv se sastoji od 3 tipa ćelija (crvenih krvnih zrnaca, belih krvnih zrnaca i krvnih pločica) koje cirkulišu krvotokom. Eritrociti sadrže protein hemoglobin koji prenosi kiseonik iz pluća do svih ćelija u organizmu. Anemija je stanje nedostatka crvenih krvnih zrnaca. U tom slučaju, mali broj eritrocita sadrži manje hemoglobina, zbog čega je dostava kiseonika organima kao što su mozak, srce i mišići smanjena. Na taj način anemične osobe osećaju mentalnu i fizičku slabost. Kada je broj eritrocita smanjen, srce radi brže u pokušaju da većim proticanjem krvi nadoknadi manjak kiseonika u krvi siromašnoj eritrocitima.

Uzroci

Mogući uzroci anemije su:
Gubitak krvi
Brojna oboljenja bubrega, zglobova, krvotvornih organa...
Neželjena dejstava lekova
Neodgovarajuća ishrana i nedostaci vitamina i gvožđa.

Simptomi

Anemija se ponekad teško otkriva jer su rani pokazatelji (simptomi) veoma blagi. Zbog toga se lako zamenjuje tegobama koje se viđaju u drugim bolestima ili nakon korišćenja nekih lekova. Anemija može samnjiti životnu energiju do te mere da obolelima otežava obavljanje najosnovnijih kućnih aktivnosti. Ona pogoršava tegobe koje stvaraju i druge bolesti ukoliko se međusobno udruži pa pospanost, slabost, malaksalost i drugi pokazatelji postaju veoma izraženi. Pokazatelji anemije su sledeći:

Umor - pospanost
Slabost - brzo zamaranje
Vrtoglavica i nesigurnost
Bledilo kože i sluznice usana, desni, konjunktiva, noktiju i dlanova
Ubrzan srčani rad - tahikardija
Osećaj hladnoće naročito ekstremiteta - ruku i nogu
Tuga i depresija
Smanjanje seksualnih funkcija
Poremećaji sna i smanjenje apetita
Kako se simptomi lako mogu zameniti simptomima koji se javljaju i kod drugih oboljenjima važno je pregledati se kod lekara posebno ukoliko postoji osećaj neprestanog zamora i drugih navedenih tegoba.

Lečenje

Ukoliko se anemija ne leči na vreme, teško stanje organizma može dovesti do potrebe za transfuzijama krvi. Osim toga niske vrednosti eritrocita mogu dovesti do dodatnih zdravstvenih problema: Anemija može dovesti do preopterećenja srca i pojave srčanih tegoba, u pokušaju da popravi dopremanje kiseonika u tkiva iz krvi siromašne eritrocitima. Anemija može otežati i mentalne procese. Ukoliko anemija dugo traje ili se simptomi pogoršavaju ovo oboljenje može ozbiljno i trajno narušiti zdravlje. Pristupi u lečenju su različiti i mnogo zavise od uzroka anemije. Zbog toga je posle pronalaženja bolesti veoma značajno otkriti njen uzrok.


BILJE TOŠIĆ
Naselje Dimitrije Tucović br.3
35000 JAGODINA
PIB :102136739
Matični broj: 61732772

Informacije na Telefone:

Srbija 035/8-222-684, 064/20-46-007
BiH +387 (0)66/988-960
Crna Gora +382 (0) 68 326-874

Naša e-mail adresa je: fitoterapeut@gmail.com